• Deň zdravej výživy

          • Svetový deň zdravej výživy si každoročne pripomíname 16. októbra, pretože, výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Poskytuje nielen krytie základných potrieb energie a jednotlivých živín potrebných pre život, ale je spojená s emóciami, a často aj s pocitom uspokojenia. Aj na našej škole sme 16. októbra oslávili Deň zdravej výživy. Základnou myšlienkou tohto dňa je pripomenúť si, že zdravá výživa predstavuje symbol fyzickej, kultúrnej i genetickej pestrosti, oboznámiť sa s množstvom rozmanitého ovocia a zeleniny, ochutnať jedlá i nápoje pripravené rôznymi spôsobmi. Lekári i odborníci na zdravú výživu zdôrazňujú, že zdravá strava je v dnešnej dobe veľmi dôležitá pre telesný aj duševný vývin detí. Povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňuje organizmus.

            Vedieť sa orientovať v záplave potravín zabalených do lákavých obalov, rozumne odolať reklame, ktorá ponúka „superzdravé a výživné“ sladkosti je dnes oveľa ťažšie ako pred mnohými rokmi, kedy bol výber potravín oveľa jednoduchší.  A práve správna výživa od útleho veku zohráva významnú úlohu v prevencii vzniku rôznych poškodení zdravia, prejavujúcich sa často až v dospelosti. Pri tejto príležitosti pre nás učitelia pripravili zaujímavé aktivity

          • Triedime odpad

          • TRIEDIME ODPAD(pieseň na melódiu prší, prší)

            1. MY SME DNES UŽ VEĽKÉ DETI, VIEME DOBRE TRIEDIŤ SMETI,/:MODRÁ, ŽLTÁ, ZELENÁ VIEME ČO TO ZNAMENÁ:/

            2.SLNIEČKO NÁM VONKU SVIETI, POĎME VŠETCI TRIEDIŤ SMETI:/: PAPIER, PLASTY, PLECHOVKY, SKLO AJ STARÉ BATERKY:/

            3. PRŠÍ, PRŠÍ, LEN SA LEJE, UJO SMETIAR SA USMEJE,/:RÝCHLO Z AUTA VYLEZIE A ODPADKY ODVEZIE:/

          • Rozprávka o hlúpej žene

          • Rozprávkový príbeh na motív ľudovej rozprávky ,, O hlúpej žene ,, ožíva v podaní hercov divadla Portál. Dozviete sa v ňom o tom ,že hlúposť kvitne v každom veku. Žartovná činoherná rozprávka s pesničkami pripomenie divákom ,že láska prekoná aj hlúposť na svete.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy a české školy

          • Z našej školy sa do projektu zapájajú žiaci pod vedením svojich pani učiteliek.Nadviazanie kontaktov medzi slovenskými a českými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou. Výmenu záložiek môžu školy využiť k nadviazaniu vzájomnej spolupráce, kontaktov alebo poznávaniu života žiakov v rôznych kútov Slovenska a Česka.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Prázdniny sa pominuli,začína sa škola.

            • Naša trieda nedočkavo nás všetkých už volá.

            • Septembrom končí leto, čas dovoleniek a prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. Po hymne SR a úvodných slovách pani riaditeľky školy a pána starostu a oficiálne začal školský rok 2022/2023. Obaja privítali všetkých žiakov aj učiteľov našej školy a popriali úspešný školský rok. Zvlášť privítali žiakov prvého ročníka. Všetci rodičia aj žiaci boli poučení o pokynoch, ktoré sa týkajú nového školského roka. Veľa úspechov, odhodlania a vytrvalosti, milí žiaci a učitelia!